4 reguli privind pantofii

Este foarte important să avem o “cultură” a pantofilor. Pentru că alegerea perechii potrivite depinde de o serie de factori, cei mai importanţii fiind ocazia purtării acestora, anotimpul, CONFORTUL şi CALITATEA.

4 reguli de care să ţii cont:

  1. Alege perechea potrivită în funcţie de ocazie – probabil cea mai frecvent întâlnită greşeală în rândul bărbaţilor este aceea că nu ştiu să aleagă perechea potrivită de pantofi în funcţie de locul unde îi vor purta. Prima şi cea mai la-ndemână cale de a face diferenţa este însăşi denumirea acestora. Nu degeaba pantofii sport au fost denumiţi “sport”. Pentru că au fost concepuţi în ideea de a-i folosi la sport. La fel şi în cazul bocancilor, care au fost creaţi pentru a-ţi proteja picioarele în timpul muncii. Sau în cazul pantofilor de ocazie(“dress shoes”), meniţi să-ţi servească interesele în cadrul unui eveniment special. Nimeni nu spune că nu există situaţii(sau ţinute), altele decât cele pentru care au fost creaţi, în care poţi purta tipurile de încălţăminte amintite mai sus, însă această libertate este uneori dusă la extrem, eliminând bariera dintre formal şi casual.
  2. Investeşte în calitate – mulţi dintre bărbați preferă să aleagă diversitatea şi accesibilitatea în schimbul calităţii. Dar de ce să investeşti o sumă mare de bani în mai multe perechi de pantofi de o calitate îndoielnică(şi de care nu te vei bucura mai mult de un sezon), când poţi investi aceiaşi bani în mai puţine perechi care să supravieţuiască generaţii întregi?! Pe de altă parte, a investi în calitate înseamnă a învăţa să economiseşti. Acest lucru vine cu un alt avantaj. Te va transforma într-o persoană mai cerebrală, care va ajunge să aprecieze calitatea şi care îşi va preţui şi îngriji pantofii (precum şi întreaga gardeorbă) cu mult mai multă atenţie.
  3. Alege întotdeauna confortul şi măsura corectă – chiar dacă asta presupune o investiţie puţin mai mare, nu îţi cumpăra o pereche de pantofi în care te simti inconfortabil sau care îţi scapă din picior. Nu te speria dacă simţi că există o diferenţă între picioarele tale sau dacă unul ți se pare mai lat decât celălalt. Probabil aşa şi este. Statistic, peste 90% din bărbaţi regăsesc diferenţe între piciorul stâng şi cel drept. Îţi recomand, astfel, să eviţi, pe cât posibil, cumpărarea pantofilor de pe internet. Cel mai indicat este să mergi în magazin şi să probezi. Sau, ideal, să strângi ceva mai mulţi bani şi să ţi-i faci pe comandă. Ai, pe lângă avantajul unui confort deplin, libertatea de personalizare a acestora după bunul plac. Vei vedea că investiţia merită în totalitate.
  4. Ingrijeşte-ţi regulat pantofii – îngrijirea regulată a pantofilor este un proces absolut necesar şi critic în prelungirea vieţii acestora. Vom afla într-unul din articolele viitoare cum să utilizăm crema şi polish-ul pentru pantofi. Până atunci, ai in vedere următoarele reguli: nu purta aceeaşi pereche de pantofi în doua zile consecutive, permite-le să se usuce; foloseşte, întotdeauna, şanuri de lemn după purtare. Acestea au rolul de a absorbi umezeala, deci de a proteja pielea, şi de a îndrepta cutele apărute în urma purtării.