The Gift of Kings®

The Gift of Kings®
Sau infatisarea excelentei intr-un fir de lana
 Candva rezervata exclusiv Caselor Regale Europene, astazi cea mai nobila lana din lume este dusa la un nivel exceptional de rafinament, gratie colaborarii dintre Loro Piana si cei mai buni crescatori vizionari din Australia si Noua Zeelanda.
Lana este cel mai vechi si cunoscut material din lume, iar cea provenita de la oile merino nu are rival pana in zilele noastre. Pretuita de Fenicieni si adusa de catre Mauri in Spania, se spune ca era atat de apreciata de regii Spanioli incat acestia nu permiteau sa fie exportata – sub pedeapsa cu moartea.
Turma de oi merino era crescuta in palatul regal El Escorial, la 45 de km de Madrid iar oile erau oferite caselor regale din Franta, Marea Britanie si Olanda. 
Astfel s-a nascut The Gift of Kings. Si dupa 300 de ani, Loro Piana dedica acest savoir faire exclusiv clientilor sai, ducand acest incredibil material pur la un nivel exceptional de rafinament.

Odata cu ridicarea restrictiilor de export, oile merino s-au raspandit pe glob – in special in Australia si Noua Zeelanda, unde au ajuns la aproape o suta de milioane. Cu toate acestea, doar cateva milioane produceau lana sub 21 de microni, iar pana in anii 1980 din ce in ce mai putini fermieri s-au dedicat cresterii acestora.


You may also like Vezi tot