half-canvas
full-canvas

Tipurile de construcții

Calitatea este una dintre constantele de la care Viggo nu face rabat. Pe lângă ţesătură, construcţia internă este unul dintre cei mai importanţi doi diferenţiatori ai unui sacou de calitate. Metoda de construcţie vizează partea frontală a sacoului, formată din plastron, umeri şi secţiunea superioară a mânecii, iar ea este menită să îl consolideze şi să obţină un aspect cât mai curat, fără cute sau imperfecţiuni. Măiestria sacourilor Viggo este dată de cele două construcţii folosite, cea tradiţională (sau full-canvas) şi cea semi-tradiţională (half-canvas).

Canvasul, această pânză din bumbac ranforsată cu fire de păr de cal, este cusut manual de ţesătură şi este menit să servească drept cord pentru un sacou, oferindu-i naturaleţe, structură şi durabilitate. Întreaga muncă şi deplina abilitate în realizarea unui sacou full-canvas este concretizată într-un produs unic, care dăinuie în timp şi care conturează personalitatea purtătorului.

Elasticitatea naturală, confortul absolut şi aspectul premium pe care sacoul full-canvas le oferă sunt rezultatul unui proces de execuţie îndelungat, datorat tehnicilor complexe de manufactură, precum şi atenţiei sporite acordată detaliilor.

Pe de altă parte, chiar dacă sacoul semi-tradiţional este prevăzut exclusiv în zona reverelor cu stratul de canvas, avantajele acestuia se referă la costurile mai mici de producţie, implicit un preţ de vânzare mai redus, precum şi la aspectul nonşalant şi durabil.

Tipuri de croieli

baza-tokio
baza-britain
baza-napoli

Detalii sartoriale

detalii-sacou
detalii-pantalon

Țesături

Arta construirii unui costum bărbătesc imposibil de trecut cu vederea ţine atât în croiala impecabilă adaptată conformaţiei, cât şi de ţesătura folosită în crearea acestuia. Vasta experienţă în industria modei pentru bărbaţi a ajuat la conturarea unor relaţii foarte stabile cu cei mai prestigioşi producători de ţesături din Anglia şi Italia. Astfel, reuşim să atingem cu uşurinţă un raport calitate-preţ foarte competitiv pe piaţa din România.