The Gift of Kings®

Sau infatisarea excelentei intr-un fir de lana

Candva rezervata exclusiv Caselor Regale Europene, astazi cea mai nobila lana din lume este dusa la un nivel exceptional de rafinament, gratie colaborarii dintre Loro Piana si cei mai buni crescatori vizionari din Australia si Noua Zeelanda.

Traditie si Excelenta

Lana este cel mai vechi si cunoscut material din lume, iar cea provenita de la oile merino nu are rival pana in zilele noastre. Pretuita de Fenicieni si adusa de catre Mauri in Spania, se spune ca era atat de apreciata de regii Spanioli incat acestia nu permiteau sa fie exportata – sub pedeapsa cu moartea.
Turma de oi merino era crescuta in palatul regal El Escorial, la 45 de km de Madrid iar oile erau oferite caselor regale din Franta, Marea Britanie si Olanda.
Astfel s-a nascut The Gift of Kings. Si dupa 300 de ani, Loro Piana dedica acest savoir faire exclusiv clientilor sai, ducand acest incredibil material pur la un nivel exceptional de rafinament.

Odata cu ridicarea restrictiilor de export, oile merino s-au raspandit pe glob – in special in Australia si Noua Zeelanda, unde au ajuns la aproape o suta de milioane. Cu toate acestea, doar cateva milioane produceau lana sub 21 de microni, iar pana in anii 1980 din ce in ce mai putini fermieri s-au dedicat cresterii acestora.The Record Bale

Calatoria Loro Piana catre cea mai fina lana din lume a inceput in 1975 in paradisul natural majestuos din Australia si Noua Zeelanda, unde Pierre Luigi Loro Piana a cautat sa intalneasca crescatori locali devotati, ca si el, calitatii sublime si i-a motivat sa promoveze lana la superlativ cu un premiu anual : The Record Bale.

Premiul a fost initiat in 1997 de catre fondatorul Loro Piana si de douazeci de ani competitia recunoaste eforturile celor mai selectivi crescatori de lana din lume. Centrul competitiei este, in mod natural, Australia si Noua Zeelanda,iar scopul acestuia este sa ii inspire si sa ii incurajeze pe acesti crescatori dedicati sa continue cautarea celor mai inalte standarde in cresterea oilor Merino pentru a produce o lana extra fina de o calitate exceptionala.
The Record Bale este atribuit catre cele mai fine doua baloturi de lana produse in anul precedent iar alegerea nu este deloc usoara. Anual in cele doua tari se produc cinci milioane de metri cubi de lana din care se obtin ulterior 150 de milioane de metri liniari de tesatura fina. Din aceasta cantitate, Loro Piana selectioneaza doar 200 de kg de lana, repartizate in mod egal intre Australia si Noua Zeelanda, din care se vor obtine doar 150 de metri liniari de stofa. In timp ce primul bala (balot) castigator a avut un diametru de 13.3 microni, Recordul Bale Mondial a fost stabilit in anul 2016 cu un balot imaculat cu o finete de 10.4 microni , record ce nu a fost egalat de atunci.

Micronul se refera la diametrul unei singure fibre de lana iar un micron reprezinta a mia parte dintr-un milimetru, in termeni de marime. Un numar cat mai mic de microni ne arata cat de fina, rara si pretioasa este lana.
Imaginati-va ca cel mai fin casmir are diametrul de 13.5 microni in timp ce Vicuna, cea mai exclusivista, rara si pretioasa fibra masoara 12.5 microni.

The Gift of Kings este chiar mai fin decat aceste tesaturi exclusiviste, masurand un diametru de 12 microni. Calitatea lui extraordinara lasa pielea sa respire si permite corpului sa isi mentina temperatura naturala , facandu-l potrivit pentru orice sezon si orice climat.
Un savoir faire exceptional dedicat celor care, asemenea Loro Piana, sunt pasionati de adevarata excelenta si cauta senzatia si confortul oferite de ceea ce natura are mai bun de oferit.

Castigatorii The Record Bale de anul acesta sunt ferma familiala Pyrenees Park, proprietari Dna. Pamela si Dl. Robert Sandlant din Australia, cu un rezultat de 10.6 microni. De altfel acestia sunt detinatorii recordului Mondial de 10.4 microni. Al doilea castigator al anului este ferma Visulea, proprietari Dna. Yvonne si Dl. Barrie Payne Din Noua Zeelanda, cu acelasi rezultat, 10.6 microni.

Un Dar al Naturii

Record Bale este o editie extra limitata a acestui material exceptional, lana Merino, ce necesita o ingrijire speciala a animalelor ce o produc: un mediu natural prezervat si crescatori experimentati dedicati acestei rase selective. Alaturi de conditiile naturale exceptionale , fermele lor sunt locuri magice, amplasate in tinuturi unde natura dicteaza regulile, in apropierea raurilor si a dealurilor stancoase. Aici, fiecare oaie este urmarita atent iar lana ei este pretuita si ingrijita cu dragoste. Atat in Australia, cat si in Noua Zeelanda, animalele sunt tunse primavara, respectand ciclul lor natural. Lana extra obtinuta astfel este un dar al naturii, pe care doar conditiile exceptionale ale locurilor in care traiesc il pot influenta.

In fiecare an Loro Piana achizitioneaza acest extraordinar material pur si il transforma in cea mai exclusivista tesatura din lume, rezistenta, durabila si ultra usoara.

O tratatie regala pentru cei care, asemenea Loro Piana, sunt pasionati de adevarata excelenta si apreciaza senzatia superba de a purta ceea ce natura ne poate oferi mai bun.

Pentru cei 150 de metri liniari Record Bale , din care se produc doar 40 de costume in fiecare an Loro Piana selecteaza modelul tesaturii si pune la dispozitia celor mai exclusiviste boutique-uri din lume o cantitate limitata din aceasta tesatura super premium.
Clientii care au ales de-a lungul timpului sa poarte un costum complet customizat, handmade, creat special pentru ei in Italia fac parte din clubul international ce nu are nevoie de recunoastere oficiala The Record Bale. Ei sunt inscrisi automat pentru anul urmator, intr-un circuit ce se deschide rar pentru noi clienti.

Incepand din 2020, Viggo va intra in acest club exclusivist. Am primit cu onoare invitatia de a participa la evenimentul de decernare The Record Bale 2019 si vom pune in curand la dispozitia colectionarilor, a pasionatilor de excelenta ce isi doresc un costum din cea mai fina tesatura din lume acest material sofisticat, disponibil doar in cateva locatii selectate de Loro Piana si unic in Romania la Viggo .

Disponibil din 2020 exclusiv in Viggo Flagship Store
Bd. Lascar Catargiu nr. 2
Tel. +4 0745 295 295