Sari la conținut

Coș

Coșul tău este gol

COSTUME MADE TO MEASURE SI BESPOKE LA RANG DE ARTA

ARTA CROITORIEI PERSONALIZATE

Bun venit la Viggo Tailoring, unde arta sartoriala se intalneste cu precizia si rafinamentul croitoriei personalizate pentru barbati si, mai nou, pentru dame. In viziunea noastra, un costum nu este doar o piesa vestimentara, ci o expresie a personalitatii si stilului dumneavoastra unic. Descoperiti ce inseamna cu adevarat un costum made to measure si cum poate acesta sa redefineasca standardele elegantei si confortului. Maestrul croitor Viggo isi lasa amprenta talentului in obiecte sartoriale de o inalta valoare, Made-to-Measure sau Bespoke. Masurile purtatorului sunt desenate pe tesatura, ca o arta a croitoriei de top, definita prin finisaje handmade atent studiate.

CE INSEAMNA, CU ADEVARAT, UN COSTUM MADE TO MEASURE?

Un costum barbatesc Made to Measure reprezinta reflexia personalitatii purtatorului, fiind construit exclusiv in baza alegerilor acestuia incepand cu stofa, trecand prin detalii de customizare si pana la design si croiala. Este un costum barbatesc realizat la comanda, pornind de la un tipar preexistent, folosit de croitori nostri la Viggo Tailoring pentru a personaliza costumul. Acesta este realizat exclusiv conform masurilor si preferintelor dumneavoastra individuale, pana in cele mai mici detalii.

Procesul implica luarea masurilor plecand de la un gabarit si personalizarea detaliilor legate de design, material si croiala, asigurandu-se astfel un fit perfect si un stil unic. Pentru ca fiecare etapa de realizare a unui costum la comanda este deosebit de importanta si este tratata individual, alaturi de client, controlul asupra rezultatului final este unul absolut.

Spre deosebire de costumele ready to wear, care sunt produse in colectii (serie) si disponibile imediat, costumele noastre made to measure ofera un grad ridicat de personalizare mare, ceea ce face diferenta. In plus, made to measure are un timp de executie mai scurt de aproximativ 2 saptamani (chiar si de 7 zile in regim de urgenta cand tesatura este pe stoc la Viggo Tailoring) si mai putine probe intermediare comparativ cu costumele bespoke, care sunt complet realizate manual, fara niciun tipar preexistent.

Un costum la comanda presupune o calitate desavarsita, iar calitatea este data nu doar de produsul in sine, cat si de serviciile de consiliere vestimentara oferite de expertii Viggo Tailoring.

DIFERENTELE DINTRE COSTUMELE LA COMANDA BESPOKE SI MADE TO MEASURE

In functie de metoda de realizare, costumele barbatesti sunt de trei tipuri: la comanda adica bespoke, sau made to measure si ready to wear.

Costumul Bespoke este din categoria costumelor tailor made), adica realizat in totalitate de un croitor in mod clasic, manual, de la zero, fara un tipar pre-stabilit. La Viggo Tailoring acest lucru presupune o munca integral manuala, de la masuratorile luate pe corp, la realizarea tiparelor personalizate, la coasere si finisare. Realizandu-se complet de mana, durata de productie a unui costum bespoke este una care poate dura pana la mai bine de o luna, cu necesitatea a trei sau patru probe intermediare. Un serviciu bespoke in adevaratul sens al cuvantului se intalneste rar in Romania, iar in acest caz costul devine unul pe masura.

Costumele la comanda made to measure se realizeaza printr-un proces mai eficient din punct de vedere timp de executie si costuri. Masurile se iau in baza unui costum etalon si se vor completa intr-un formular alaturi de stofa, detalii sau cerinte speciale. Tiparele standard se modifica in functie de caracteristicile clientului, finisajele facandu-se manual. Durata de executie a unei piese vestimentare made to measure la Viggo este de aproximativ doua saptamani, iar calitatea este una exemplara. Avantajul este ca, odata ce masurile clientului sunt salvate in sistemul nostru, acesta poate alege tesatura si detaliile, chiar si online sau la telefon, salvand astfel timp pretios.

Cea mai mare parte a cusaturilor in cazul unui costum made to measure sunt realizate cu masini de cusut. Acest lucru permite o viteza mare si o consecventa foarte buna in executie. Detaliile fine si finisajele sunt realizate manual de catre croitori experimentati de la Viggo Tailoring. Dintre acestea pot face parte cusaturile pentru revere, butoniere, mansete, guler, captuseala umerilor, rascroiala manecii, fixarea nasturilor si a captuselii.

Procesul made to measure este o metoda hibrida care combina avantajele tehnologiei moderne cu arta traditionala a croitoriei, oferind un echilibru intre calitate, personalizare si eficienta.Desi exista un grad mare de personalizare, acesta este totusi mai mic comparativ cu un costum bespoke creat complet manual.

Preturile costumelor barbatesti made to measure sunt, prin comparatie cu cele bespoke, mai accesibile, datorita combinarii metodelor care reduc timpul de productie a muncii manuale, care se limiteaza doar la lucrurile de finete.

O mare parte din clientii mai putin familiarizati cu croitoria la comanda sunt nesiguri atunci cand li se arata o mostra de tesatura, fiindu-le greu sa isi imagineze produsul finit. Din acest motiv, multi clienti prefera sa aleaga imbracamintea ready to wear, ajustata pe masurile proprii, la croitorii Viggo in-house.

DIFERENTELE DINTRE UN COSTUM READY TO WEAR SI UNUL MADE TO MEASURE

Diferenta intre cele doua se refera la procesul de productie, nivelul de personalizare si potrivirea pe corp - insa chiar si de partea costumelor de-a gata, “ready to wear”, realizate dupa sabloane standard de marimi, calitatea poate fi exceptionala si avantajele sunt substantiale.

Sansele sunt mari ca un sacou, un pantalon sau o camasa “off the rack” sa nu imbrace un corp la fel de bine ca o piesa vestimentara pe comanda, insa accesul facil la acestea, cat si pretul mult mai prietenos pot fi factori decisivi cand se compara cele doua variante. Unul dintre principalele avantaje ale liniilor ready to wear de la Viggo Tailoring este acela al diversitatii.

Multitudinea de modele si stiluri, fie ele casual sau elegante, fie ele slim sau regular, in tendintele sezonului toamna-iarna sau primavara-vara, ofera clientului nu doar o usurinta in a alege, ci si o certitudine.

Colectiile de costume ready to wear sunt acum foarte complexe, iar disponibilitatea produselor pe diferite masuri, precum si serviciul de croitorie in-house, asigura un timp optim pentru achizitia unei tinute, ceea ce, pentru multi, reprezinta un avantaj real. Cu toate acestea, este de mult stiut ca un costum luat din raft nu se adapteaza mereu perfect constitutiei si personalitatii purtatorului asa cum unul made to measure o face.

Sa optezi pentru Ready-to-Wear sau Made-to-Measure este, pana la urma, o chestiune de preferinte. Unii barbati sunt reticenti atunci cand vad in fata lor o simpla bucata de tesatura, fiindu-le greu sa isi imagineze produsul final, iar altii sunt inzestrati cu o conformatie potrivita hainelor de-a gata, tot ceea ce conteaza, intr-un final, este ca orice eveniment sa fie celebrat printr-o tinuta croita pe masura personalitatii purtatorului.

PASII PENTRU A COMANDA UN COSTUM MADE TO MEASURE

La Viggo Tailoring, procesul pentru realizarea unui costum made to measure incepe cu o vizita in showroom, unde vei discuta cu un consilier vestimentar pentru a stabili detaliile costumului dorit. Iata cum se desfasoara procesul:

1.

VIZITA IN SHOWROOM-UL VIGGO

La Viggo, alegerea costumului potrivit incepe cu... un dialog. De ce acest lucru? Pentru ca, inainte de a stabili detaliile fizice ale viitorului costum, este foarte importanta discutia cu un consilier vestimentar profesionist.

Intr-un ambient cu totul unic si sarmant, asigurat de casa de patrimoniu a pictorului Gheorghe Petrascu, fiecare client este ascultat pentru a intelege contextul in care va fi purtat costumul dorit, locatia, tipul de eveniment, dar si pentru a ii descoperi propriul stil, personalitatea, aspecte esentiale pentru atingerea unui rezultat optim.

2.

ALEGEREA MODELULUI COSTUMULUI SI MATERIALULUI

Urmatorul pas este dat de alegerea tesaturii, stabilirea acesteia fiind data de sezon, de locatia evenimentului, de tematica. Stransa colaborare cu cei mai apreciati furnizori de tesaturi din lume a dus la conturarea unei colectii de peste 5000 de tesaturi intr-o paleta de culori fascinanta, cu texturi si modele dintre cele mai speciale, astfel incat sa facilitam gasirea materialului ideal.

Totul este posibil prin accesul la o varietate extinsa de tesaturi premium ale producatorilor consacrati din Italia si Anglia: Loro Piana, Ermenegildo Zegna, Scabal, Lanificio Tallia di Delfino, Vitale Barberis Canonico.

3.

PERSONALIZAREA DETALIILOR

Cel mai captivant si mai artistic pas este cel al customizarii. Odata aleasa tesatura, este momentul liberei exprimari a imaginatiei prin alegerea fiecarui detaliu ce tine de design-ul costumului.

Incepand cu tipul de constructie, fie aceasta half-canvas sau full-canvas, totul se personalizeaza: tipul reverului (decupat, spit sau sal), numarul si modelul de nasturi (un nasture, doi nasturi sau la doua randuri de nasturi), tipul si pozitionarea buzunarelor, captuseala, butonierele, chiar si ata folosita in coaserea nasturilor sau a captuselii. Alegerea textului si a stilului monogramei din interiorul sacoului este nota personala finala adusa unei piese vestimentare unice, desavarsite, special creata pentru evenimente memorabile.

4.

LUAREA MASURILOR

Cel mai important pas in crearea unui costum Made-to-Measure este cel al masuratorilor, pentru un fitting perfect.

Folosindu-se de un gabarit, adica un costum gata croit, consilierii vestimentari Viggo decid, impreuna cu clientul, care sunt masurile potrivite conformatiei acestuia. Latimea umerilor, talia, lungimea manecilor sau tiv-ul pantalonilor, totul este atent verificat pentru a obtine un fitting fara cusur. Trecand prin toti acesti pasi, rezultatul va fi, negresit, unul spectaculos.

5.

CONSTRUCTIA SACOURILOR

Constructia unui sacou vizeaza partea frontala a acestuia, formata din doua straturi de tesatura si un strat intermediar intaritor, menit sa ofere un aspect cat mai curat si, in acelasi timp, un confort extraordinar.

Pentru acel strat intermediar poate fi folosit fie termocolant, ca in cazul marii majoritati a sacourilor, fie canvas, ca in cazul sacourilor Viggo. Acest canvas este, in esenta, o panza de bumbac ranforsat cu fire de par de cal, cusuta manual de tesatura, scopul sau fiind de a conferi naturalete, structura, durabilitate si un aspect premium. Chiar daca nu este vizibil, canvas-ul este un element esential atunci cand ne place un sacou si dorim sa ramana in garderoba pentru mult timp.

La Viggo folosim doua tipuri de constructii: half-canvas (semi-traditionala), pentru costumele din gama Ready to Wear, si full-canvas (traditionala), pentru costumele Made-to-Measure si Bespoke. Diferenta intre cele doua este data de suprafata acoperita, in cazul metodei traditionale folosindu-se canvas de la piept pana jos, la poale.

Timpul necesar pentru productia unei astfel de tinute este de aproximativ 2 saptamani.

CUM SELECTAM MATERIALELE?

Decizia asupra materialului se ia in functie de mai multe aspecte. Sezonul este unul dintre cele mai importante.
Pentru primavara-vara se vor alege stofe subtiri de greutati de pana la 230g pe metru liniar, din lana, bumbac, in, matase sau combinatii intre acestea. Culorile sunt predominant in nuante aprinse, albul fiind la putere, iar designul variaza intre uni-uri, carouri sau dungi in contrast.
Prin comparatie, sezonul rece de toamna-iarna este dominat de stofe grele, intre 260 si peste 300g pe metru liniar, iar culorile sunt de cele mai multe ori pamantii: nuante de maro, bleumarin, verde inchis, burgundy, bej. Ca si distinctie de design, sezonul rece surprinde prin texturi neprocesate, tridimensionale, surprinzatoare la atingere.

CUM ALEGEM MODELUL COSTUMULUI?

Detaliile costumului se vor alege, bineinteles, in functie de contextul purtarii acestuia. Cele mai intalnite astfel de situatii sunt cele de business, de ceremonie sau casual.

Diferenta intre tipurile de sacouri este data de cateva elemente: modelul reverului(decupat, spit sau sal), numarul de nasturi(un nasture, doi nasturi sau la doua randuri de nasturi) si, rareori, de numarul de slituri sau tipul de captuseala.

● Astfel, un costum business se va construi intotdeauna cu rever decupat sau spit, fie la doi nasturi sau, rareori, la doua randuri de nasturi. Pantalonii sunt in general clasici, usor slim si, optional, cu manseta.

● Pe de alta parte, un smoking este o piesa cu totul speciala. Cu rever spit sau sal, intotdeauna imbracat in matase, acesta se distinge prin constructia intr-un singur nasture, prin buzunarele cu refileti din matase si prin pantalonii care pot fi construiti cu vipusca din matase.

● In cazul tinutelor casual, cel mai frecvent sunt intalnite combinatiile de sacou si pantalon in contrast. Sacoul va avea un rever decupat sau spit, in doi nasturi, cu doua slituri si, de cele mai multe ori, semicaptusit, pentru extra confort. Pantalonii sunt, in general, mai scurti si pot fi calcati cu sau fara dunga.

CARE ESTE TIMPUL ESTIMATIV PENTRU REALIZAREA COSTUMULUI?

Timpul de realizare a unui costum pe comanda este dat de tesatura si constructia alese. Pentru o tesatura din stoc, perioada de livrare este de maximum trei saptamani, in timp ce pentru o tesatura comandata de la unul dintre furnizorii nostri, perioada poate creste cu pana la o saptamana. De asemenea, un costum construit traditional va presupune doua zile in plus fata de unul construit semi-traditional.

CAT COSTA UN COSTUM FACUT LA COMANDA?

Un costum la comanda reprezinta o investitie, insa chiar si asa, raportul calitate-pret trebuie sa fie unul corect. Costumele Viggo made to measure pornesc de la 4600 de lei si urca pana la cateva mii de euro pentru Super 230’s sau combinatii de casmir, matase sau lana Vicuna.

COSTUME LA COMANDA PENTRU DAMA 

Cel mai bun raport calitate-pret al serviciului de croitorie la comanda se regaseste si intr-o oferta dedicata doamnelor si domnisoarelor. Acestea pot descoperi varietatea si confortul tesaturilor premium de la cei mai apreciati producatori, dar si constructia superioara Full Canvas. Un costum de dama Viggo personalizat este o investitie durabila in garderoba si va pune cel mai bine in valoare conformatia feminina.

VALOAREA COSTUMELOR IN FUNCTIE DE CALITATE

Credem in si militam pentru reintroducerea sistemului de clasificare numerica ce a scris istorie in industria modei masculine. Pasionati de calitatea superioara, ramanem transparenti in privinta costumelor noastre ce se incadreaza in categoriile de la “1” la “6”.

Parteneriatul nostru cu producatorii de top asigura necesarul de indemanare pentru costume realizate manual pana la cele mai fine detalii.

Iata cum puteti compara calitatea si valoarea atunci cand alegeti ce sa purtati.

NO 6 - Cea mai inalta calitate

Full Canvas (metoda traditionala) - Sacoul este construit la interior integral cu o panza naturala ranforsata cu par de cal sau de camila, oferind durabilitate si un fit natural.

Reverul sacoului este cusut manual, asigurand un aspect elegant si ingrijit.

Gulerul este complet realizat de mana, oferind confort si o potrivire perfecta.

Captuseala de la umeri este cusuta manual, asigurand un confort sporit.

Cusaturi manuale la rascroiala manecii.

Detaliile fine sunt realizate manual pentru un finisaj superior.

Captuseala este tivita de mana pentru un aspect impecabil.

Toate butonierele si nasturii sunt cusuti manual cu fir de matase, asigurand o atentie maxima la detalii.

Costumul este calcat manual pentru un aspect desavarsit.

Costumele no6 Viggo sunt lucrate manual in Italia de compania fondata de Jonathan Clay. Acesta mosteneste o vasta experienta de la tatal sau, un adevarat specialist in industria croitoriei de lux. Mai exact, Tony Clay a fost primul master tailor englez ce a deschis un atelier de bespoke in Italia aducand aici metoda artizanala britanica.

NO 5

Full Canvas (metoda traditionala). La fel ca si NO 6, sacoul este construit la interior integral cu o panza naturala ranforsata cu par de cal si camila (canvas).

Reverul este cusut la masina, dar gulerul este partial realizat manual.

Captuseala umar si rascroiala manecii cusute manual.

Butoniere si nasturi cusute manual cu fir de matase.

Costumul este calcat manual pentru un finisaj perfect.

NO 4

Full Canvas (metoda traditionala) - Panza naturala ranforsata cu par de cal sau camila (canvas-ul) este utilizata in interiorul sacoului pe toata suprafata acestuia.

Rascroiala manecii realizata partial manual.

Tiv de mana pentru guler si poalele sacoului.

NO 3

-Half Canvas (metoda semi-traditionala)

Canvas-ul este utilizat doar pe jumatate de piept si pe rever, oferind un echilibru intre structura si confort.

Calitatea ofertei Viggo se inscrie doar in categoriile superioare, de la N03 in sus. Totusi pe piata costumelor exista inca doua categorii, calitatea NO1 fiind cea mai des intalnita.

NO 2

-Half Canvas (metoda semi-traditionala)

Panza de intarire este aplicata pe partea laterala a pieptului, asigurand un fit bun si o constructie mai usoara.

NO 1

- Termocolare adica utilizarea adezivului termic pentru intarirea materialului (Adezivul poate sa se degradeze in timp, mai ales dupa spalari repetate sau expunere la caldura excesiva, ceea ce poate duce la deformarea sau dezlipirea intariturii.)

COSTUM TESATURA LORO PIANA, MADE TO MEASURE

COSTUM TESATURA LORO PIANA SUMMERTIME, MADE TO MEASURE

COSTUM TESATURA LORO PIANA SUMMERTIME, MADE TO MEASURE

COSTUM TESATURA TALLIA DI DELFINO, MADE TO MEASURE

COSTUM TESATURA TALLIA DI DELFINO, MADE TO MEASURE

SACOU TESATURA LORO PIANA, MADE TO MEASURE

COSTUM TESATURA TALLIA DI DELFINO, MADE TO MEASURE

COSTUM TESATURA TALLIA DI DELFINO, MADE TO MEASURE

ALEGETI EXPERIENTA MADE TO MEASURE LA VIGGO TAILORING

Pentru o experienta premium, alegeti serviciul de croitorie personalizata, disponibil atat pentru barbati, cat si pentru femei. Fie ca optati pentru un costum made to measure sau pentru eleganta si fittingul perfect al unui costum bespoke, noi suntem dedicati sa va oferim o experienta sartoriala de neegalat. Vizitati-ne showroom-ul si lasati-ne sa transformam visele dumneavoastra vestimentare in realitate.