Loro Piana Zenit®

Loro Piana este renumita la nivel mondial pentru cautarea sa continua a celor mai exceptionale materii prime din lume, in cele mai indepartate colturi ale globului. Compania nu se angajeaza doar sa achizitioneze si sa selecteze fibre, dar efectueaza, de asemenea, studii si cercetari aprofundate pentru a transforma aceste mici minuni ale naturii in tesaturi extraordinare.

Inspirata de pasiunea lui Loro Piana pentru cele mai fine fibre din lume, Loro Piana Zenit® este o selectie de materii prime remarcabile disponibile exclusiv prin serviciile bespoke si made to measure.

Descoperiti fibrele exclusiviste Loro Piana Zenit®

Vicuña

Vicuña, cea mai pretuita si rara fibra animala din lume, provine de la un membru mic și gratios al familiei camilelor, un animal sacru venerat de incasi.

Animalele sunt tunse o data la doi ani si fiecare adult produce aproximativ 250 de grame de lana care, odata ce firele de par mai groase sunt eliminate, coboara la doar 120-150 de grame.

Un material rar si exclusivist care poate fi colectat si prelucrat folosind doar tehnici traditionale care necesita mult timp.

Casmir

Cele mai valoroase loturi din aceasta fibra pretioasa, avand cea mai inalta calitate, provin din Mongolia Interioara si Exterioara.

Pentru a supravietui intr-un habitat ostil, cu ierni inghetate si veri extrem de calduroase, capra hircus a dezvoltat sub blana exterioara, mai lunga si aspra, un substrat din fibre ultra-moi, ultra-fine, cu un diametru mediu de aproximativ 14,5 microni.

Primavara, cand vremea este mai calda, păstorii recolteaza lana folosind o tehnica delicata de pieptanare, care nu dauneaza animalelor in niciun fel. Fiecare capra produce aproximativ 250 de grame de fibre în fiecare an, iar dupa ce parul grosier de protectie este indepartat, nu raman mai mult de 100 de grame.

Acesta este motivul pentru care casmirul este atat de pretios. Loro Piana cumpara doar cel mai fin casmir, evaluand meticulos calitatea fibrei inainte de a o transforma in fire si tesaturi la superlativ.

Lana Merino

Lana de cea mai buna calitate - cea mai fina si moale - provine de la oaia Merino.
Aceasta rasa si-a găsit habitatul ideal în Australia și Noua Zeelanda, unde a fost adusa de britanici la sfârsitul secolului al XVIII-lea.

Lana superfina este încă un material rar și valoros. Finetea suprema a fibrei are ca rezultat tesături pretioase cu o moliciune și fluiditate imediat perceptibile la atingere.

Descoperiti Experienta Loro Piana Zenit®