Skip to content

Cart

Your cart is empty

CE INSEAMNA 'COSTUM MADE TO MEASURE'?

Costumul Made to Measure înseamna, înainte de toate, control.
Pentru că fiecare etapă de realizare a unui costum la comanda este deosebit de
importanta și este tratata individual, alaturi de client, controlul asupra rezultatului final este unul absolut. Un costum bărbătesc Made to Measure reprezinta reflexia personalitătii purtatorului, fiind construit exclusiv în baza alegerilor acestuia începand cu stofa, trecand prin detalii de
customizare și pana la design și croiala. Un costum la comanda presupune o calitate desavârsita, iar calitatea este data nu doar de produsul in sine, cat si de serviciile de consiliere vestimentara. 

CARE ESTE DIFERENTA DINTRE UN COSTUM BESPOKE ȘI UN COSTUM MADE TO MEASURE?

Clasificandu-le în functie de metoda de realizare, costumele bărbătesti sunt de trei tipuri:
bespoke, made to measure și ready to wear.

Diferentele între cele trei sunt unele majore, însă comparatia se face, de cele mai multe ori, între bespoke și made to measure.
Bespoke, prin definitie, este croitoria clasică(tailor made), adică realizata de un croitor. Acest lucru presupune un proces integral manual, de la măsurătorile luate pe corp, la realizarea tiparelor personalizate, la coasere si finisare. Realizându-se de mana, durata de productie a unui costum bespoke este una care poate dura pana la mai bine de o luna, cu necesitatea a trei sau patru probe intermediare. Un serviciu bespoke în adevăratul sens al cuvantului este rar în România, iar atunci când este, costul devine unul pe masura. Costumele la comanda made to measure se realizeaza printr-un proces semi-industrializat, lucru care faciliteaza timpul de executie. Masurile se iau în baza unui costum etalon care se vor completa într-un formular alături de stofa, detalii sau cerințe speciale. Tiparele standard se modifică în funcție de caracteristicile
clientului, iar finisajele făcându-se manual. Durata de execuție a unei piese vestimentare made to measure este de două, până la trei săptămâni, iar calitatea este una exemplară. Avantajul este că, odată ce măsurile clientului sunt salvate în sistem, acesta poate alege țesătura și detaliile, chiar și de la distanță, salvând astfel timp prețios. Prețurile costumelor bărbătești made to measure sunt, prin comparație cu bespoke, mai accesibile.