RETUR & SCHIMBURI

Politica retur

Dreptul de retragere din contract

 

« Retragerea din contract » se refera la dreptul dvs legal de a renunta la comanda plasata prin efectuarea unui retur de marfa. Acest aspect este reglementat prin legislatia in vigoare, Ordonanța de Urgență nr. 34 / 2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor la distanță. Puteti beneficia de acest drept legal daca sunt indeplinite conditiile de mai jos:

 

Returul se poate face in interval de 14 de zile calendaristice de la data la care ati intrat in posesia comenzii, fara a fi nevoit sa justificati decizia de retragere. In acest caz, va rugam sa ne aduceti la cunostinta  decizia dvs, trimitand un e-mail la adresa shop@viggo-tailoring.com si / sau telefonic, la numarul: 0784.377.114 Departamentul Relatii cu Clientii. Pentru derularea procedurii de retur, este obligatorie completarea formularului de retur primit impreuna cu produsele. Va rugam sa va asigurati ca la completarea acestui formular ne furnizati corect si complet urmatoarele informatii:

 

(i)              Motivul pentru care returnati marfa, in cazul in care doriti sa-l inscrieti (« Motiv Returnare ») ;

 

(ii)             Contul IBAN in care urmeaza sa viram contravaloarea marfurilor returnate, Banca la care este  deschis contul, Nume titular cont bancar;

 

(iii)            Semnatura dvs si data completarii la partea de jos a documentului;

 

Dorim sa va atentionam ca returnarea produselor catre Viggo Retail SRL neinsotite de formularul de retur completat corect si lizibil, ori necompletarea tuturor informatiilor solicitate, poate atrage dupa sine intarzieri in timpul de procesare a returului dvs, respectiv rambursarea contravalorii produselor.

 

a)     In cazul in care returnati o pereche de pantofi, acestia trebuie ambalati in cutia lor originala. Daca obiectul returului este un articol de imbracaminte sau un accesoriu, acestea trebuie insotite de etichetele originale ale producatorului. Daca articolul de imbracaminte pe care il returnati include si un accesoriu (exemplu: un sacou ce include si o batista), va rugam sa le trimiteti pe amandoua, asa cum au fost livrate initial. Atat produsele, cat si ambalajele originale trebuie returnate la nivelul de calitate la care au fost primite, fara a fi suportat deteriorari ulterioare sau fara a fi purtat.

 

Foarte important: pentru a putea respecta cerintele procedurii de retur, va rugam sa pastrati atat ambalajele si etichetele originale ale produselor, cat si documentele ce au insotit comanda (factura si formular de retur) o perioada de 14 de zile calendaristice de la data receptionarii, pentru eventualitatea in care, ulterior, in acest interval de timp, decideti sa efectuati un retur de marfa.

 

b)       Introduceti factura si formularul de retur in cutia in care se afla produsul de returnat, ambalat conform cerintelor de mai sus. Sigilati bine coletul.

 

c)      Costurile de livrare ale retururilor de marfa sunt suportate de dvs, retururile putand fi efectuate atunci cand: marimea produsului a fost gresit aleasa, v-ati razgandit in ceea ce priveste alegerea facuta (model, culoare, produs) sau nu ati fost gasit la adresa pe care ati furnizat-o.

 

 d)      Restituirea contravalorii marfurilor returnate de dvs se face intr-un interval de 14 zile calendaristice de la data la care ne-ti anuntat cu privire la decizia dvs a returna marfa. Rambursarea sumei se face prin virarea acesteia în contul indicat de dvs in formularul de retur, in termen de 14 de zile de la receptionarea produselor returnate.

 

e)      In cazul in care solicitati inlocuirea produsului returnat cu un altul sau cu o alta marime, va rugam sa precizati in formularul de retur codul produsului cu care doriti sa inlocuiti si marimea dorita.

f) Returul se poate face prin orice firma de curierat, cu exceptia Postei Romane. Nu vor fi acceptate retururile trimise prin Posta Romana. In acest caz, coletul retur va fi refuzat. De asemenea, nu vor fi acceptate colete retur cu plata ramburs.